Workshop voor ouders

4-delige workshop SOS hooggevoelige kinderen en emoties

€125,-

Wellicht weet je al een tijdje dat jouw zoon/dochter hooggevoelig is. Misschien weet je het pas net óf ben je erachter gekomen dat je het zelf bent en zie je bij jouw zoon/dochter ook steeds meer dingen terug.
Je weet inmiddels dat de ‘standaard’ aanpak voor jouw kind niet werkt. Je hebt inmiddels al het een en ander gelezen en uitgeprobeerd, maar je blijft heel erg zoekende. Van alle informatie die je tot je neemt is het lastig te bepalen wat jullie nu écht verder helpt.

Hoe fijn zou het zijn om andere moeders te ontmoeten. Om ervaringen met elkaar te kunnen delen, om te horen dat anderen met dezelfde dingen aan het stoeien zijn.
Om jouw hooggevoelige kind écht beter te gaan begrijpen waardoor je beter kunt aansluiten bij zijn / haar behoeften.
Om praktische tips te krijgen waar je direct thuis mee aan de slag kunt.


“Wat was het een feest van herkenning !”


Omschrijving:
Tijdens deze bijeenkomsten wordt nader ingegaan op de lastigste basisemoties boos, bang en bedroefd; alledaagse emoties die regelmatig voor vervelend of ongewenst gedrag kunnen zorgen en voor machteloosheid in het opvoeden. En dan vooral bekeken vanuit het hooggevoelige kind. Natuurlijk is er ook ruimte voor de basisemotie blij, want deze zorgt voor veerkracht en balans.

Tijdens deze workshop komt o.a. aan bod:
Informatie over wat hooggevoeligheid is. Hoe dit tot uiting kan komen bij jouw kind. Waarom bijvoorbeeld het slapen lastig kan zijn. Of waardoor er vaak sprake is van faalangst. En daarbij gaan we het ook hebben over:

  • Wat kan ik doen als mijn/een kind boos, bang of verdrietig is?
  • Hoe kan ik het beste reageren in het moment van de emotie?
  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn/een kind op een gewenste manier zijn emotie uit?
  • Hoe ga ik om met woedeaanvallen?
  • Hoe leer ik mijn kind spannende situaties aangaan?
  • Hoe leer ik mijn kind omgaan met teleur- stellingen?
  • Hoe geef ik ruimte aan emoties én grenzen aan gedrag?
  • Hoe zorgt blij zijn voor veerkracht?

Deze workshop geeft heldere informatie over emoties bij hooggevoelige kinderen. Je krijgt praktische en concrete handvatten die je direct kunt inzetten en er is genoeg ruimte voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen. Dit geeft (h)erkenning en het gevoel dat je niet de enige bent die het weleens lastig vindt. De workshop is luchtig van opzet met een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor! Zo ga jij geïnspireerd en gemotiveerd weer naar huis (of aan het werk).

Deze workshop is inclusief een exemplaar van ‘De gids over emoties bij kids’ van Susan van Asten. Daarnaast ontvang je een reader met alle info die tijdens de bijeenkomsten gegeven is. 

Data: VOL | Dinsdagavond 11 & 18 april, dinsdagavond 9 & 16 mei. We starten om 19.00 uur
Locatie: Someren (De Ruchte, Laan ten Roode 71) 

Helaas zit de eerstvolgende workshopronde vol. Uiteraard ben je van harte welkom om een volgende ronde deel te nemen. Wil jij graag als een van de eerste op de hoogte zijn van de volgende data ? Laat dan even hier een berichtje achter. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend.

Reacties van ouders 

“Ik vond het een ontzettend fijne en waardevolle training. Het heeft me heel veel bewustwording en praktische tips opgeleverd om mee aan de slag te kunnen gaan. Daarnaast erg fijn om ervaringen te kunnen delen en te zien dat iedereen tegen problemen aan loopt en zoekende is. Dat geeft een bepaalde rust en trots dat je jezelf de kans geeft om te ontdekken.”

“Helaas het zit er op. Wat was het een feest van herkenning. Nu weet ik hoe ik er beter mee om moet gaan en leerde ik mijn dochtertje en mezelf beter kennen. Alles was duidelijk en goed georganiseerd. Je bent een top vrouw dat je dit doet en zelf al zover bent gekomen om ons dit ook te laten leren.”

“De cursus SOS hooggevoelige kinderen en emoties vond ik heel waardevol. Veel herkenbaarheid, bevestiging én concrete tips/handvatten om direct aan de slag te gaan. Veel ruimte voor vragen en ervaringen vanuit het groepje. Leuke afwisseling van theorie, opdracht, reflectie en activiteit (zelf ervaren/doen). Veel kennis in huis/kundig. Je brengt het op een fijne en warme manier over. Waardevol om te volgen.”


Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan even contact met me op. Stuur me een e-mail of laat via dit contactformulier een bericht achter

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×