Workshop voor ouders

4-delige workshop SOS hooggevoelige kinderen en emoties

€125,-

Deze workshop is voor ouders en opvoeders. In deze workshop wordt specifiek ingegaan op emoties en gedrag bij hooggevoelige kinderen, omdat het bij hen soms net even anders werkt. Ook wordt er informatie gegeven over hooggevoeligheid. Deze workshop bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 tot 2,5 uur.


“Standaard adviezen lijken niet te werken bij mijn hooggevoelige kind. Wat zou ik graag weten wat wel werkt!”


Omschrijving:
Tijdens deze bijeenkomsten wordt nader ingegaan op de lastigste basisemoties boos, bang en bedroefd; alledaagse emoties die regelmatig voor vervelend of ongewenst gedrag kunnen zorgen en voor machteloosheid in het opvoeden. En dan vooral bekeken vanuit het hooggevoelige kind. Natuurlijk is er ook ruimte voor de basisemotie blij, want deze zorgt voor veerkracht en balans.

Tijdens deze workshop komt o.a. aan bod:
Informatie over wat hooggevoeligheid is. Hoe dit tot uiting kan komen bij jouw kind. Waarom bijvoorbeeld het slapen lastig kan zijn. Of waardoor er vaak sprake is van faalangst. En daarbij gaan we het ook hebben over:

  • Wat kan ik doen als mijn/een kind boos, bang of verdrietig is?
  • Hoe kan ik het beste reageren in het moment van de emotie?
  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn/een kind op een gewenste manier zijn emotie uit?
  • Hoe ga ik om met woedeaanvallen?
  • Hoe leer ik mijn kind spannende situaties aangaan?
  • Hoe leer ik mijn kind omgaan met teleur- stellingen?
  • Hoe geef ik ruimte aan emoties én grenzen aan gedrag?
  • Hoe zorgt blij zijn voor veerkracht?

Deze workshop geeft heldere informatie over emoties bij hooggevoelige kinderen. Je krijgt praktische en concrete handvatten die je direct kunt inzetten en er is genoeg ruimte voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen. Dit geeft (h)erkenning en het gevoel dat je niet de enige bent die het weleens lastig vindt. De workshop is luchtig van opzet met een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor! Zo ga jij geïnspireerd en gemotiveerd weer naar huis (of aan het werk).

Deze workshop is inclusief een exemplaar van ‘De gids over emoties bij kids’ van Susan van Asten.

Data: Woensdag 18 januari, woensdag 1 februari, woensdag 15 februari, woensdag 1 maart.
Van 9.30 u tot 12.00 u.
Locatie: Marktstraat 2 te Someren

Ben jij klaar om  de hooggevoeligheid van jouw kind beter te begrijpen waardoor je kind zich beter begrepen voelt door jou? Meld je dan nu aan voor de 4-delige workshop SOS hooggevoelige kinderen en emoties.

Ik doe mee! 

 


Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan even contact met me op. Stuur me een e-mail of laat via dit contactformulier een bericht achter

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×