Werk met mij

Je ziet je kind stoeien met zijn (hoog)gevoelige karakter en zijn emoties. Met regelmaat ligt hij ’s avonds wakker van zijn piekergedachten of is hij misselijk omdat er iets spannends staat te gebeuren. Daarnaast hoeft er maar iets kleins te gebeuren of het gaat mis. Je wil jouw kind weer gelukkig en ontspannen zien. Je gunt hem meer rust in zijn hoofd, vertrouwen in zichzelf en je wilt dat het weer gezellig wordt in huis.

Je bent er inmiddels achter dat de ‘standaard aanpak’ jouw (hoog)gevoelige kind niet verder helpt en je wil dolgraag weten wat wel werkt. Laat mij jullie helpen in deze zoektocht ik breng jullie van A naar B.

Is dit herkenbaar voor jou? 

 • Je maakt je zorgen over je kind. Je ziet dat hij niet lekker in zijn vel zit, maar je weet niet wat er in hem omgaat.
 • Je bent moe, wanneer je kind uit school komt wil je dat het gezellig is, maar steevast ben jij de pineut. Er hoeft maar iets kleins te gebeuren en je kind ontploft.
 • Je piekert je suf waarom lijkt bij ieder ander de opvoeding wel ‘smooth’ te verlopen en hangt er bij jouw thuis zo’n gespannen sfeer.
 • Regelmatig zit je op internet te struinen op zoek naar dé oplossing om goed om te gaan met de boze buien van je kind.
 • Je hebt al van alles  uitgeprobeerd om ervoor te zorgen dat je kind rustig in slaap valt, maar het lijkt allemaal maar even te werken.

Hoe zou het voor je zijn als…

 • Je jouw (hoog)gevoelige kind beter zou begrijpen.
 • Je weet wat er in het hoofd van je kind omgaat.
 • Je signalen van (naderende) overprikkeling herkent en daar op kunt inspelen.
 • Je weet welke behoefte er achter de emoties en het gedrag van je kind schuil gaat.
 • Je weet hoe je het beste kunt reageren tijdens en na een woede aanval.
 • Boze buien minder vaak voorkomen.
 • Jezelf ook weer toe komt aan je eigen rust omdat je kind weer ontspannen in slaap valt.
 • De sfeer thuis weer gezellig en ontspannen is.

“Als je doorgaat met wat je deed, krijg je wat je kreeg.”
-Albert Einstein-


Je hoeft het niet alleen te doen..

Vaak zie ik het gebeuren dat ouders vinden dat ze alles zelf moeten oplossen. Ze vragen advies aan mensen die dicht bij hun staan, ze zoeken dingen op en proberen ze uit. Is dit verkeerd? Nee zeker niet. Ik herken mezelf er volledig in. Ooit was ik zelf ook die moeder. Maar hoe lief de goedbedoelde adviezen van anderen ook zijn ze gaan je niet écht verder helpen. Zij (en Google) hebben niet jouw kind voor hun neus en dit zal je dan ook niet het gewenste resultaat gaan geven. Wat ik vaak hoor is dat het even lijkt te werken of dat ‘het probleem’  zelfs even lijkt te zijn verholpen, maar dat het na een tijd toch weer minder goed gaat.
Zeg eens eerlijk: hoe lang ben jij het al aan het aankijken? Van alles aan het uitproberen? Met de juiste hulp kom jij wel écht verder. En ja daar is vaak moed voor nodig, maar het gaat je heel veel opleveren.

Je bent klaar voor de volgende stap!

Je wilt nu én op de lange termijn meer rust binnen jouw gezin. Door middel van mijn Heldentraject gaan we aan de slag met de ‘strugles’ waar jouw kind tegenaan loopt. Samen kijken we naar wat jouw kind nodig heeft én wat jij als ouder nodig hebt.  Tijdens dit traject help ik je kind in (gemiddeld) 5 sessies om zijn zelfvertrouwen een flinke boost te geven. Jouw kind leert zijn eigen kwaliteiten en valkuilen kennen waardoor hij beter om kan gaan met zijn (hoog)gevoeligheid, spanning, emoties en piekergedachten.
Iedere sessie duurt een uur. Het laatste kwartier ben je van harte welkom om aan te sluiten, zodat ik jou ook advies kan geven. Ik loop met alle liefde een tijdje met jullie mee, maar mijn trajecten zijn pas echt geslaagd wanneer jij als ouder thuis verder kunt.

Dit wil ik! Plan een kennismakingsgesprek in

Mijn verhaal

Als klein meisje en later als jong volwassenen voelde ik me nooit echt begrepen. Ik maakte me zorgen om dingen waar leeftijdsgenootjes zich niet druk om leken te maken, ik was een echte piekeraar en wilde graag alles goed doen voor iedereen. Alles om de sfeer maar goed te houden. Dat gevoel dat ik alles goed moest doen zorgde voor een enorme drang naar perfectionisme. Dit maakte me erg onzeker. Om met deze onzekerheid om te gaan probeerde ik altijd alles in de hand te hebben: Wanneer ik heel veel oefen voor mijn spreekbeurt dan moet het wel goed komen. Als ik vooral doe wat de ander wil en zelf een stapje terug zet dan blijft in ieder geval de sfeer goed. Frustraties om fouten en enorme spanning voor een kinderfeestje, een toets of logeerpartijtje horen ook zeker in dit rijtje thuis. Ik dacht dat wanneer ik (voor mijn gevoel) overal de controle over zou hebben ik me zekerder zou voelen en mijn gepieker naar de achtergrond zou verdwijnen. Het tegendeel was waar. Alles van te voren uitdenken én achteraf weer overdenken kost héél veel energie.

Pittige periode

Pas tientallen jaren later, toen mijn “grote mensen leven” begonnen was, werd ik even heel hard met mijn neus op de feiten gedrukt. Het klinkt raar maar achteraf gezien was deze pittige periode een ‘cadeautje’. Ik leerde mijn hooggevoeligheid begrijpen, ik leerde om minder perfectionistisch te zijn, minder te piekeren en de controle wat meer los te laten. Maar jeetje, wat had ik dit graag eerder geleerd. Dit pas als volwassenen leren, vraagt heel veel van je. Je doet het immers al tientallen jaren op jouw manier, hoe spannend en lastig is het dan om daarmee aan de slag te gaan. Dit al op jonge leeftijd leren is wat ik jouw kind ontzettend gun.

Meer weten over mij? 

Deze ouders gingen je voor…


“We hebben onze dochter aangemeld bij Geluk kindercoaching, omdat haar hoofd zo vol bleef zitten en ontspannen niet goed lukte. Doordat haar hoofd telkens zo vol zat was ze snel boos en was ze niet het meisje wat we kennen. Na een aantal sessies bij Maartje zagen we langzaam maar zeker onze dochter weer terug. We kregen tools om haar te leren ontspannen en onze dochter leerde steeds beter aan te geven hoe ze zich voelde.  Het heeft haar en ons enorm geholpen. Waar onze dochter normaal gesproken eerst de kat uit de boom kijkt en niet meteen op nieuwe mensen afstapt, had ze met Maartje meteen een klik en voelde ze zich thuis. Wij zijn blij dat onze dochter weer lekker in haar vel zit en kunnen Geluk kindercoaching bij iedereen aanbevelen!”
-Bianca-


“Wij liepen er als ouders heel erg tegenaan dat onze zoon zich niet goed kon uiten. We wisten dat hij ergens mee zat, maar hij kon het niet verwoorden. Door het Heldentraject bij Geluk kindercoaching te doorlopen kan hij zich een stuk beter uiten. Hierdoor kunnen wij als ouders hier beter op inspelen en kunnen we er samen weer uitkomen. Ook is er bij hem meer rust gekomen en meer zelfvertrouwen. Onze zoon weet nu dat hij goed is zoals hij is. Ik zou anderen aanbevelen een traject bij Geluk kindercoaching te volgen omdat wij weer steeds meer onze vertrouwde zoon terug krijgen. En ik als ouder ook ontzettend veel van je geleerd heb. Het lijken af en toe maar kleine dingen, maar met die kleine dingen maak je toch weer hele grote stappen.”
-Hilde-


“Voor het starten van het traject was onze zoon erg verlegen, hij had weinig zelfvertrouwen en was bang om fouten te maken. Nu zien we dat hij echt meer zelfvertrouwen heeft gekregen. Hij maakt meer contact met mensen dan voorheen, hij beseft meer dat het niet erg is als je fouten maakt en dat je fouten mag maken. Onze zoon vertelt sneller als er iets is voorgevallen, voorheen merkten we het aan hem als er iets was, maar moesten we doorvragen wat er aan de hand was. We bevelen Geluk kindercoaching zeker aan! We hebben onze zoon echt zien groeien tijdens en na het traject!”


“Maartje is een rustige, lieve vrouw die echt  naar je luistert. Je voelt je meteen op je gemak bij haar. Ze heeft veel kennis van hooggevoeligheid en haar advies en tips hebben ons weer nieuwe handvatten gegeven voor thuis. Maartje, bedankt voor deze mooie kans! “


Veelgestelde vragen

Hoe ziet een Heldentraject eruit?

Wanneer jullie na een telefonische kennismaking besluiten dat jullie kind bij mij op de juiste plek is starten we met een intake gesprek. Bij voorkeur vindt dit gesprek plaats met beide ouders. Aan de hand van het intakeformulier bespreken we waar jullie als ouders tegenaan lopen. Waar staan jullie nu en waar willen we naartoe. Door dit gesprek krijg ik een goed beeld van jullie hulpvraag. We plannen vervolgens 5 sessies in. Tijdens iedere sessie werk ik 45 minuten met jullie kind. Het laatste kwartier ben je welkom om aan te sluiten. Op deze manier kan ik jou als ouder ook echt handvatten geven waarmee je thuis aan de slag kunt gaan. Deze 15 minuten met ouder(s) zijn voor mij heilig. Ik ben er van overtuigd dat  er pas echte verandering ontstaat wanneer jullie als ouder ook actief aan de slag gaan. Na 5 sessies volgt een evaluatiegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we welke stappen er gezet zijn. Staan we waar we willen staan of is er meer nodig?


Wat zijn de kosten van een traject?

♥ Telefonisch kennismakingsgesprek à 15 min: Gratis
♥ Intakegesprek à 1 uur (max. 1,5 uur): € 65,-
♥ Coachsessie 1 uur: € 65,-
♥ Tussentijds oudergesprek: € 65,-

Het totale traject kost 455,- euro. Indien gewenst kan dit in termijnen betaald worden. Voor dit bedrag ontmoeten we elkaar 7 keer: intake, 5 sessies van een uur en een evaluatiegesprek. Mocht er gedurende het traject behoefte zijn aan een extra gesprek met jullie als ouders dan wordt hier 65,- euro voor in rekening gebracht.
Het kan zijn dat er na het afronden van een traject op een later moment behoefte is aan een aantal losse sessies. Een losse sessie kost 65,- euro.


Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekering?

Ik zou het jou als ouder met alle liefde gunnen, maar een kindercoach wordt niet vergoed. Het voordeel hiervan is dat ik me volledig kan focussen op jullie kind en jullie hulpvraag. De tijd die ik anders kwijt zou zijn aan papierwerk kan ik volledig aan jullie besteden.
Investeren is altijd spannend maar vergeet niet dat dit niet zomaar een investering is, maar een investering in jouw kind. Het gaat jouw kind en jou als ouder écht helpen.


Wanneer kan de begeleiding starten?

Zodra het voor jou als ouder goed voelt om met mij verder te gaan plannen we alle contactmomenten samen in. Mocht het nodig zijn dan kan dit later altijd in overleg bijgesteld worden. In mijn praktijk streef ik er naar om snel te kunnen starten.


Ja ons kind is bij jou op de juiste plek! Wat nu?

Super leuk! Klik hier en laat je gegevens achter. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan even contact met me op. Stuur me een e-mail of laat via dit contactformulier een bericht achter

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×