Over mij


Je ziet de spanning bij jouw kind en maakt je zorgen.


Jouw kind worstelt regelmatig met zijn (hoog)gevoelige karakter. Jij wil heel graag weten waarom jouw kind zich gedraagt zoals hij zich gedraagt en wat hij hierin van jou als ouder nodig heeft. Je hebt zelf al van alles geprobeerd maar je merkt dat de spanning blijft. Deze zoektocht heeft je al veel energie gekost en je wil heel graag weten wat wél helpt.

Mijn specialisme ligt op het gebied van hooggevoelige kinderen en emoties. Vanuit mijn kennis en eigen ervaring met hooggevoeligheid weet ik wat wél werkt. Dit zet ik met alle liefde in tijdens mijn coaching in mijn praktijk.

Ik weet hoe het is

Als klein meisje verstopte ik me regelmatig achter mijn moeder en zat ik het liefst veilig bij haar op schoot. Ik kreeg dan ook vaak van anderen te horen dat ik zo verlegen en rustig was. Was ik echt zo verlegen? Inmiddels weet ik dat dit niet zo was. Ik was vooral áltijd en óveral aan het aftasten wat er in een situatie van mij verwacht werd en bezig om alle prikkels te verwerken: “Hoe willen de mensen hier dat ik mij gedraag? Wat wordt er hier van mij verwacht? Hoe kan ik het voor iedereen goed doen?”

Piekerkampioen

Daarnaast was ik een kampioen in piekeren. Dat klinkt leuker dan dat het was. Vaak lag ik wakker in bed, wakker van alle gedachten die door mijn hoofd spookten. Ik maakte me zorgen over dingen die nog stonden te gebeuren: Morgen het kinderfeestje van .. wat zullen we allemaal gaan doen? Heb ik de tafeltjes wel goed genoeg geoefend ? En piekerde net zo hard over dingen die al gebeurd waren: Waarom wilde .. niet met me spelen vandaag? Heb ik iets verkeerds gezegd? Als puber maakten mijn piekergedachten plaats voor nieuwe piekergedachten en als volwassenen ging ik hier net zo hard mee door. Ik had geen idee hoe ik kon stoppen met luisteren naar mijn constante stroom gedachten

Tientallen jaren later, toen mijn “grote mensen leven” begonnen was kwam ik erachter dat mijn oneindige gepieker, het willen voldoen aan ieders verwachting en het niet altijd handig uiten van mijn emoties, de perfecte ingrediënten waren voor een burn-out. Een pittige periode die me veel gebracht heeft, maar wat was het fijn als ik dit eerder geleerd had.

Herken jij jouw kind hierin? Is jouw kind ook een echte piekeraar. Lees dan zeker mijn e-book even. Ik geef je 5 praktisch tips die ervoor zorgen dat je kind minder zal piekeren. 5 Tips waarmee je direct aan de slag kunt.

e-book

 

Enorme spiegel

Op mijn 25ste werd ik voor de eerste keer mama van een prachtige dochter. Diezelfde dochter maakte mij opnieuw heel onzeker. Ik zag bij haar gedrag dat ik niet goed kon plaatsen: snel overstuur na een dag school, heel veel spanning bij nieuwe dingen zoals zwemles of een leuk dagje weg, periodes waarin ze heel veel moeite had met alleen slapen, heftige reacties op een mini maar voor haar onwijs kriebelend labeltje …Op school zagen ze een voorbeeldig meisje en herkende ze het gedrag dat wij thuis zagen absoluut niet. Tja en dan ga je Googlen, advies vragen in je omgeving en dingen uitproberen. Maar wat als dat nou niet blijkt te werken. Je doet alles volgens het boekje maar het werkt soms zelfs averechts. De moed zakt je dan letterlijk in je schoenen. Op een gegeven moment kwam ik hooggevoeligheid op het spoor. Al snel vielen de puzzelstukjes (zeg maar gerust puzzelstukken) op hun plek en begon ik haar, maar ook mezelf beter te begrijpen. We vonden steeds beter onze weg en de rust en gezelligheid in ons gezin keerde terug.

Wat ik jou gun

Door mijn eigen hooggevoeligheid voel ik de kinderen in mijn praktijk haarfijn aan. Ze lopen tegen dingen aan waarop ik zelf als kind ook vastliep. Jou als ouder kan ik heel goed begrijpen en goede tips en adviezen geven in jullie zoektocht. Een zoektocht waarin we niet als doel hebben het karakter van je kind te veranderen, absoluut niet! Maar waarin we hem en jou leren omgaan met de uitdagingen die zijn karakter hem geven. En dit, dit is precies wat ik jullie gun!


Ben jij het aanrommelen moe? Ben je klaar met de gespannen sfeer in huis en ben je toe aan een volgende stap?

Ja! We gaan ervoor

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan even contact met me op. Stuur me een e-mail of laat via dit contactformulier een bericht achter

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×